chiddush logo

מטבחים מעוצבים

נכתב על ידי חידושים ממומנים, 20/10/2020

 מטבחים מעוצבים הפכו בשנים האחרונות לאחד הטרנדים הכי חזקים בעיצוב הבית. אם בעבר המטבח הביתי היה סוג של כוךבוא המאמות שלנו היו מבשלות ומכינות את המאכלים שכולם אוהבים ומוציאות אותם החוצה לפינת האוכל, הרי שהיום פני הדברים השתנו לחלוטין ואנו רואים כיצד המטבח נפתח לכולם, מחובר לסלון, סוג של מסעדה שהפכה למרכז של הבית.

 

איך מטבחים מודרנים מאופיינים?

בתחום של המטבחים מודרנים יש כמה מאפיינים בולטים שקשה מאוד להתעלם מהם.

 

1.                   עיצוב נקי ואחיד - אם תסתכלו על מטבחים מעוצבים בסגנון מודרני תגלו שאין על השיש ומסביב כל מיני חפצים ומוצרים. לכל דבר יש את המקום שלו והמטבח המודרני הוא מטבח נקי, אלגנטי, עם קווים אחידים וגוונים קלאסיים כמו שחור, לבן, שמנת, אפור, חום וכדומה. ניתן כמו ליצור סוג של צבעוניות במטבח עצמו עם נגיעות של צבעים כמו אדום או אפילו צהוב אבל הקו תמיד יהיה אחיד.

2.                   אופן ספייס - עוד משהו שמאפיין את המטבח המודרני הוא המרחב במטבח. זה לא אומר שהמטבח חייב להיות גדול מאוד, אבל כן חייב שיהיו מספיק משטחי עבודה והחלל יתוכנן באופן שיתן מענה פונקציונלי לכל הצרכים שלנו.

3.                   אי - אמנם זה לא MUST, אבל אין ספק כי המטבח המודרני מאופיין גם באי מרכזי בו אנו יכולים לבשל, לחסוך במקום ואפילו לשבת לאכול.

 

 

חווית הבישול, איך היא באה לידי ביטוי במטבח המודרני?

 דבר נוסף שהזכרנו בתחילת המאמר ומאוד השתנה בהקשר הזה חווית הבישול ומשפיע על הדרך שבה נבחר לעצב את המטבח המודרני קשור גם לחווית האכילה. בעבר, כאשר היינו מזמינים אורחים, הם היו באים בשביל לאכול, כלומר הכל היה מוכן מראש, האורחים היום מגיעים, מתיישבים בשולחן וזהו. היום יש חוויה מקדימה וזה שילוב בין כל המאפיינים שתיארנו לעיל שיוצרים אירוח אחר. אם לפני עשרים שנה מי שבישל היה עם הפנים לקיר ועם הגב לסלון, היום זה הפוך. הפנים של המטבח פונה לכיוון הסלון מה שמכניס את האורחים לתוך החוויה של הבישול והופך אותם לחלק ממנה.

 

טיפים למטבחים מעוצבים

1.                 הכינו רשימת צרכים לפני שאתם בוחרים מאילו חומרי גלם המטבח יהיה עשוי. בדקו. אילו פעולות אתם מבצעים במטבח ומה הכי חשוב לכם שיהיה שם. שימו לב שיש פתרון לכל מצב ומקום לכל דבר. אתם רוצים ליצור איזון ולא עומס.

2.                 בדקו את גודל החלל והתייחסו לגודל ולפרופרציות שלו. חשבו האם נכון לשבור קיר כדי ליצור חלל פתוח. 

3.                 הגדירו תקציב מראש. כאשר מתכננים מטבח חדש, מאוד חשוב להגדיר את התקציב איתו תעבדו כדי למנוע חריגות.  תמיד כדאי להיערך מראש עם תוספת של 20% כחלק מהתקציב לליקויים, חריגות וכל מיני דברים שאינם צפויים לפני שמתחילים לתכנן את המטבח.

להקדשת החידוש (בחינם!) לעילוי נשמה, לרפואה ולהצלחה לחץ כאן
חולק? מסכים? יש לך מה להוסיף? חווה דעתך על החידוש!
דיונים - תשובות ותגובות (0)
טרם נערך דיון סביב חידוש זה