יינות שלכתחילה לא יביא ובדיעבד כשרים
נכתב על ידי DoarHamikdash, 2/8/2016
הלכה יומית בנושאי המקדש:
יינות
שלכתחילה לא יביא ובדיעבד כשרים:
א. יין שבושל בשמש ולא השתנה טעמו.
ב. יין
צימוקים (משריית צימוקים).
ג. יין מגתו שלא שהה ארבעים יום (יין תוסס).
ד. יין
דליות (מגפן שגדל גבוה מהארץ על גבי חוטים או קרשים).
ה. יין הנטוע בבין השלחין (שהשדה
צריכה השקיה תמידית) או בבית זבלים (מקום הצריך זיבול).
ו. יין שבא מכרם שגדל שם
זרע אחר (והאדמה כחושה).
יין שבא מכרם שלא נעבד (והאדמה איננה משובחת) (רמב"ם
איסורי מזבח ו, ט).
להקדשת החידוש (בחינם!) לעילוי נשמה, לרפואה ולהצלחה לחץ כאן
דיונים - תשובות ותגובות (0)