הפרדה בין בשר לחלב
במסכת פסחים (עו:) נאמר, אסור לאכול דגים ובשר ביחד. ומרן בשולחן ערוך (יורה דעה סימן קטז סעיף ב) כתב, צריך ליזהר שלא לאכול בשר ודג ביחד, מפני שקשה לצרעת. ובשולחן ערוך (סימן קעג סעיף ב) כתב, בין בשר לדגים, חובה ליטול ידים משום שקשה לדבר אחר, וחמירא סכנתא מאיסורא. ובספר פרי תואר (סימן קטז ס"ק ח) כתב, צריך לקנח ידיו משומן הבשר קודם שישטוף ידיו, כי המים לא יעבירו שומן הבשר מעל הידים. ובספר שולחן הטהור קומרנא (קעג.) כתב, יש ליזהר מאד במים אמצעיים, כי יש בהם סוד נפלא. ובין בשר לדגים חובה ליטול ידיו משום מים אמצעיים, אף שלא יהיה סכנה.
יטול ידיו בין אכילת הדגים לבשר, ויקנח פיו בפת, וישטוף את פיו במשקה. ואם אפשר נכון שישתה איזה משקה בין הבשר לדגים, (שלא ליגע יחד באיצטומכא). ויש לנהוג כן גם בבשר עוף. ואין צריך לדקדק להקדים קינוח הפה להדחת פיו, אלא איזה מהם שירצה יקדים. ואם אכל על ידי מזלג ורוצה להקל שלא ליטול את ידיו, יש לו על מה שיסמוך, אחר שידיו נקיות.