אכילת שני תבשילין בסעודה המפסקת
בסעודה המפסקת של ערב תשעה באב אסור לאכול שני תבשילין, וצריך לברר מהו תבשיל לעניין זה.
נראה שאדם המכין לסעודה המפסקת חמין, (המכונה גם טשולנט, מובן מאליו שמדובר כאן כאשר החמין פרווה, משום שחמין בשרי אסור באכילה בתשעת הימים) החמין נחשב לתבשיל אחד בלבד, ולא אומרים כאן שנחשב לשני תבשילין, כיון שהחמין מורכב מתפוחי אדמה, שעועית, ואולי עוד מאכלים, משום שהבישול של התפוחי אדמה והשעועית בסיר אחד הופך אותם לתבשיל אחד, וזה אפילו בשני מאכלים שאין הדרך לבשל אותם יחד בסיר אחד, ובכל זאת אדם בישל אותם יחד בסיר אחד, קל וחומר לשעועית ותפוחי אדמה שדרך העולם היא לבשל אותם יחד בסיר אחד ולהכין מהם חמין.
אבל אם בישל את התפוחי אדמה והשעועית בשני סירים שונים, ולאחר הבישול שם את שני התבשילין בצלחת אחת- עדיין זה נקרא שני תבשילין , והצלחת לא הופכת אותם לתבשיל אחד, רק הבישול יחד בו זמנית הופך שני מאכלים שונים לתבשיל אחד.