כלים , שהשימוש בהם היה בחמץ קר
נכתב על ידי כ_דובינסקי, 12/3/2018
ב"ה
לכל בנות ישראל הטובות והכשרות חודש טוב ושמח !!!!!
ונהורא מעליא
ה' עליכן תחיו
יתן לכן ה' בריאות כוח וסבלנות , אהבה עד בלי די
איך מכשירים לפסח , כלים , שהשימוש בהם היה בחמץ קר
=========================================
כפי שהשתמשו , כך יהיה ההכשר " כבולעו כך פולטו "
ז"א בחום ובצורה שהכלי בלע את החמץ
באותו אופן מכשירים אותו , וכך פולט את החמץ והוא כשר לפסח .
מכאן הכלים הבאים שאנו משתמשים בהם בקר , די להם בסיבון ורחיצה טובה , וכך יהיו כשרים לפסח
-------------------------------------------------------------------------------
פומפיה שמגרדים בה ירקות ופירות קרים , אפילו בצק קר .
כותש שום , גביע קידוש זכוכית או מתכת , קוצצי ירקות למיניהם .
צנצנות לאחסון , אפילו היו בהן עוגיות .
כל הצנצנות למיניהן לאחסנת - סוכר, תה ,קפה , קקאו , וכו'
מגשים למיניהם , קערות הגשה לפירות , עוגיות , וכו'
קערות שונות המשמשות לסלטים קרים ,
קרש חיתוך מפלסטיק או זכוכית . עדיף תמיד משטח חיתוך מזכוכית יותר נקי מחיידקים .
כוסות ששתו בהם שתיה קרה , וכן קנקנים לשתיה קרה .
בלנדר שטחנו בו ירקות פירות בלבד - מנקים היטב בסבון רוחצים והוא כשר לפסח
כל כלי הזכוכית { לספרדים } ( אשכנזים מחמירים בחם )
====================
כל כלי מזכוכית , שהשימוש בו היה בחום ,קל וחומר בקר
מקרצפים אותם היטב , רוחצים והם כשרים לפסח
אלו מקצת דברים בסיסיים ונצרכים
אם למישהי יש שאלה אשמח להשיב , אם אוכל בעזר ה' .
גאולה שלמה , יראת שמיים טהורה ובריאות איתנה
לכן ולכל ישראל הנחמדים
באהבת ישראל חינמית
להקדשת החידוש (בחינם!) לעילוי נשמה, לרפואה ולהצלחה לחץ כאן
דיונים - תשובות ותגובות (0)