מתכוני פשטידות לפסח- Recipes for Passover Pies
פשטידת ירקות
· תפוח אדמה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ
· ביצה - 5 Large
· אפונת גינה וגזר - קופסת שימורים (330 גרם)
· פטרוזיליה - 1/3 צרור - סה"כ (38 גרם), קצוצה.
· אבקת מרק בטעם עוף - כפית גדושה (12 גרם)
· מלח - 1/2 כפית שטוחה
· פלפל לבן - 1/4 כפית שטוחה, או פלפל שחור גרוס.
· כורכום - 1/2 כפית שטוחה
· אבקת אפיה - 1/2 כפית - סה"כ (3 גרם)
· שמן קנולה - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל), לטיגון.
אופן הכנת המתכון
מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה, מצננים היטב, מקלפים ומרסקים למחית חלקה, תפוח אדמה אחד מרסקים גס, מוסיפים ביצה ביצה ומערבבים. מוסיפים את שאר המצרכים (חוץ מהשמן) ושוב מערבבים.
בסיר יציקה קטן (כ- 3.5 ליטר עם ציפוי טפלון/קרמי) מחממים את השמן ושופכים את התערובת. על אש בינונית מטגנים כ- 10 דקות.
מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כ- 50 דקות עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה מלמעלה.
מצננים מעט, הופכים על צלחת ונהנים.
שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
פשטידת מצות עם פטריות
מצרכים למתכון (16 מנות/יחידות, 80 גרם למנה\יחידה)
· שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל), לטיגון הבצל.
· בצל - יחידה בינונית (125 גרם), קצוץ.
· פטריות שמפניון חתוכות - 2 קופסאות שימורים - סה"כ (460 גרם), מסוננות.
· שום - ראש, מקולף, מפורק לשיניים וכתוש.
· מצות - 6 יחידות - סה"כ (180 גרם)
· כוסברה - צרור (92 גרם), קצוצה.
· ביצה - 4 Large
· קמח מצות - 2½ כפות שטוחות - סה"כ (18 גרם), 2-3 כפות.
· מלח - כפית שטוחה
· פלפל שחור - כפית שטוחה
· שמן קנולה - 2½ כפות - סה"כ (25 מ"ל), 2-3 כפות לטיגון הפשטידה.
אופן הכנת המתכון
במחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפטריות וממשיכים בטיגון קל כ- 5 דקות נוספות, מוסיפים למחבת את שיני השום הכתושות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון קל כ- 5 דקות נוספות, מצננים ומעבירים לקערה.
מרטיבים היטב את המצות (אפילו להשרות אותן במים כ- 2-3 דקות), מייבשים במגבת ושוברים מוסיפים את הכוסברה, הביצים, קמח המצה והתבלינים, ומערבבים היטב עד איחוד המצרכים.
מחממים שמן במחבת (2 כפות), מוסיפים את התערובת ומהדקים היטב למחבת. מטגנים כ- 2-3 דקות על אש גבוהה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון כ- 7-8 דקות נוספות.
7. הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת גדולה, מוסיפים כף שמן נוספת, מחזירים את הפשטידה למחבת, מטגנים על להבה גבוהה כ- 2 דקות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון כ- 7-8
.
חביתיות כשרות לפסח
מצרכים למתכון (6 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה)
· מצות - 4 יחידות - סה"כ (143 גרם)
· גבינת פטה - 50 גרם
· קשקבל - 50 גרם
· בצל ירוק - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (45 גרם), קצוצים דק.
· פטרוזיליה - 10 גבעולים בינוניים - סה"כ (100 גרם), קצוצה.
· כוסברה - 10 גבעולים - סה"כ (30 גרם), קצוצה.
· ביצה - 4 Large
· מלח - קורט
· פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
· שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל), לטיגון.