chiddush logo

דרכי הכשרת כלים מצויים

31/3/2016

 דרכי הכשרת כלים מצויים (באדיבות הרב חגי הראל)


הכלי

אופן הבליעה

דרך הכשר

הערות

שיש,כיור,שולחן עבודה

רוב בליעה- בצונן

מיעוט בליעה- בעירוי מכ"ר

שו"ע- מעיקר הדין ניקוי ונהגו עירוי

רמ"א- מעיקר הדין עירוי

אפשר גם לכסות בנייר כסף  או לשים חוצץ לכיור

פלטה

 

בלע ישירות מהפיתה ע"י אש

לנקות היטיב, ליבון קל במשך חצי שעה, כיסוי בנייר כסף.

יש אומרים שמספיק או ליבון קל או כיסוי בנייר כסף. ויש הממליצים גם לשפוך מים תוך כדי הרתחה (כאבן מלובנת)

תנור

רוב בליעה- אדים

מיעוט בליעה- ישירות משיירי האוכל

גרש"ז: ליבון קל- הדלקה לחום המירבי במשך שעה.

אי אפשר להכשיר התבניות.

נוהגים לנקות לפני ההכשרה. ויש הממליצים לשים נייר כסף על הרשתות. יש אומרים שא"א להכשיר.

תנור פירוליטי (500 מעלות)

רוב בליעה- אדים

מיעוט בליעה- ישירות משיירי האוכל

לשים על התוכנה של ניקוי עצמי (למשך שעתיים

אג"מ- 371 מעלות זה כבר ליבון חמור. מחלוקת בין המדענים האם התבניות מגיעות לחום של ליבון חמור.

מיקרוגל

בליעה ע"י זיעה

נקיון היטב, 24 שעות לא להשתמש, לשים בפנים קערת פלסטיק עם מעט סבון ולהדליק רבע שעה , וגם בפסח לחמם רק בכלים סגורים היטיב

 הרבה פוסקים: יש אפשרות להכשיר ועדיף שלא

גז

שיירי אוכל שגלשו

מגש- מים רותחים

מבערין וכיפות- ליבון קל במקום הגז

חצובה-ליבון קל במבער

יש המכסים החצובה בנייר כסף שימנע מגע כלי.

 

מיחם

 

יש הנוהגים לשים פיתות או אפילו שמו פעם אחת

שלושת רבע- מוכשר בהרתחה עצמית.

רבע עליון- להכניס בהגעלה הציבורית

המכסה- לכאורה בולע באש וצריך ליבון חמור? מחדש האור לציון שבליעתו מהלח ולכן דינו כמיחם לקולא

 

להקדשת החידוש (בחינם!) לעילוי נשמה, לרפואה ולהצלחה לחץ כאן
חולק? מסכים? יש לך מה להוסיף? חווה דעתך על החידוש!
דיונים - תשובות ותגובות (0)
טרם נערך דיון סביב חידוש זה