דרכי הכשרת כלים מצויים
דרכי הכשרת כלים מצויים (באדיבות הרב חגי הראל)
הכלי |
אופן הבליעה |
דרך הכשר |
הערות |
שיש,כיור,שולחן עבודה |
רוב בליעה- בצונן מיעוט בליעה- בעירוי מכ"ר |
שו"ע- מעיקר הדין ניקוי ונהגו עירוי רמ"א- מעיקר הדין עירוי |
אפשר גם לכסות בנייר כסף או לשים חוצץ לכיור |
פלטה
|
בלע ישירות מהפיתה ע"י אש |
לנקות היטיב, ליבון קל במשך חצי שעה,
כיסוי בנייר כסף. |
יש אומרים שמספיק או ליבון קל או כיסוי
בנייר כסף. ויש הממליצים גם לשפוך מים תוך כדי הרתחה (כאבן מלובנת) |
תנור |
רוב בליעה- אדים מיעוט בליעה- ישירות משיירי האוכל |
גרש"ז: ליבון קל- הדלקה לחום המירבי במשך שעה. אי אפשר להכשיר התבניות. |
נוהגים לנקות לפני ההכשרה. ויש הממליצים
לשים נייר כסף על הרשתות. יש אומרים שא"א להכשיר. |
תנור פירוליטי (500 מעלות) |
רוב בליעה- אדים מיעוט בליעה- ישירות משיירי האוכל |
לשים על התוכנה של ניקוי עצמי (למשך
שעתיים |
אג"מ- 371 מעלות זה כבר ליבון חמור.
מחלוקת בין המדענים האם התבניות מגיעות לחום של ליבון חמור. |
מיקרוגל |
בליעה ע"י זיעה |
נקיון היטב, 24 שעות לא להשתמש, לשים בפנים
קערת פלסטיק עם מעט סבון ולהדליק רבע שעה , וגם בפסח לחמם רק בכלים סגורים היטיב |
הרבה פוסקים: יש אפשרות להכשיר ועדיף שלא |
גז |
שיירי אוכל שגלשו |
מגש- מים רותחים מבערין וכיפות- ליבון קל במקום הגז חצובה-ליבון קל במבער |
יש המכסים החצובה בנייר כסף שימנע מגע
כלי. |
מיחם
|
יש הנוהגים לשים פיתות או אפילו שמו פעם
אחת |
שלושת רבע- מוכשר בהרתחה עצמית. רבע עליון- להכניס בהגעלה הציבורית |
המכסה- לכאורה בולע באש וצריך ליבון
חמור? מחדש האור לציון שבליעתו מהלח ולכן דינו כמיחם לקולא |