כקורטוב המלח בתבשיל
נכתב על ידי אלון, 25/2/2025
הרב קוק זצ"ל המשיל את הסבל והקשיים שכל אחד מאתנו עובר "כקורטוב המלח בתבשיל".
דווקא המלח, שכאשר הוא לבדו הוא מר ולא ניתן לאכילה, הופך את האוכל לטעים יותר. כך גם הקשיים בחיינו באו לחדד ולהצביע על הטוב.
כיצד ייתכן שדווקא המרירות כביכול מוסיפה טוב? התשובה היא שתפקיד המר לגלות את הפוטנציאל שהיה טמון בתבשיל ושבלעדיו הוא לא יכול היה להתגלות. כך גם האדם - בזכות הטלטלות והקשיים שהוא עובר הוא מפיק מעצמו איכויות נסתרות, ולכן אין לראות בקשיים בהכרח דבר שלילי.
בכדי להפיק שמן מהזית לצורך הדלקת הנר, צריך לכתוש את הזית. כך גם היהודי - הקשיים שעוברים עליו תפקידם להפיק ממנו את "האור" - את האיכויות הנסתרות שנמצאות בו
ניר אביעד, מהאתר: "השבוע בפרשה" - http://nir.benny-aviad.com/
להקדשת החידוש (בחינם!) לעילוי נשמה, לרפואה ולהצלחה לחץ כאן
דיונים - תשובות ותגובות (0)