פילטרים
http://www.gye.org.il/index.php?option=com_content&view=article&id=69&itemid=58
הצעד המעשי הברור ביותר שיש לנקוט במאבק על התאווה הוא לשמור על העיניים. זוהי אבן הפינה של היציאה לחופשי, וברור למה: איננו יכולים להשתוקק לדבר שאיננו יכולים לראות. אחד הדברים הראשונים שיש לעשות זה להתקין פילטר חזק לאינטרנט (אם אינכם מעוניינים להיפטר מהאינטרנט לגמרי). להלן רשימת פילטרים מומלצים:
פילטרים מובילים
- אתרוג - ספק אינטרנט עם סינון אתרים
- נט-צח - ספק אינטרנט עם סינון אתרים
- רימון - ספק אינטרנט עם סינון אתרים
- נתיב - שירות סינון
- מורשת - שירות סינון עבור לקוחות של בזק בינלאומי
- k9 - שירות סינון חינם (צור קשר עם גבאי הפילטרים לעזרה בהתקנה ולשמירת הסיסמא). התוכנה החינמית k9 מומלצת לאנשים בארה"ב שמשתמשים באתרים באנגלית, אבל רמת הסינון שהוא נותן לאתרים בעברית מוגבלת. שימו לב – חשוב להשתמש בכתובת המייל של אדם אחר בזמן ההתקנה, על מנת שלא יהיה לכם קל אחר כך לבקש את הסיסמה. באתר תוכלו למצוא הדרכה, צעד אחר צעד, כיצד לעשות זאת בצורה נכונה ויעילה. ל-gye יש "גבאי פילטרים" שיכול לשמור למענכם את הסיסמה ולערוך שינויים בפילטר שלכם כשצריך, על ידי שימוש בתוכנת השתלטות מרחוק. באופן הזה לא תצטרכו להחזיק את הסיסמה אצלכם ותוכלו להרגיש חופשיים באמת! אתם מוזמנים ליצור קשר עם גבאי הפילטרים בכתובת [email protected].
גבאי הפילטרים
אנא צור קשר עם גבאי הפילטרים של gye באימייל [email protected] עבור:
- עזרה בהתקנת פילטרים
- עזרה בבחירת פילטר מתאים
- מידע אודות פילטרים למכשירים ניידים
- לשמירה על הסיסמא שלכם
תוכנות דיווח
גם אתם לגמרי חייבים גישה מלאה לאינטרנט בגלל ענייני עבודה, עדיין אפשר להוריד תוכנות פיקוח, ששולחות מייל לחבר שתבחרו, עם כל העמודים החשודים שביקרתם בהם. לצורך פעולה כזאת, בדקו את www.webchaver.org או את www.eblaster.com. חשוב להתקין תוכנות פיקוח גם כאשר ישנם פילטרים. כאשר התאווה תוקפת, מי שמכור בדרך כלל ימצא את הדרך לעקוף את הפילטר, אבל אם הוא יידע שחברו יראה את כל האתרים שבהם הוא מנסה לגלוש, הגורם המרתיע יהיה חזק בהרבה.
התקנת המסנן החינמי k9 עם שותף או עם שמור-עיניך
.
הוראות מפורטות
התקנה עם שמור-עיניך
- צור קשר עם שמור-עיניך במייל [email protected] ואנחנו נשלח לך רישיון התקנה.
- המשך בהתקנה של k9 באמצעות הרישיון שקיבלת. קישור להורדת k9 http://www1.k9webprotection.com/getk9/download-software
- במהלך ההתקנה, הזן סיסמה אקראית שאתה לא תזכור. אחרי ההתקנה בקש משמור-עיניך לשנות ולשמור לך את הסיסמה.
התקנה עם שותף
- נווט לאתר של www.getk9.com k9 ולחץ על "free download" להורדה בחינם
- הכניסו את כתובת הדוא"ל של השותף שלך, לא שלך. בקש רישיון לk9. זה יבוא לדוא"ל של השותף שלך. הדבר מבטיח שלא תוכל לבקש בעתיד מ k9 לשלוח לך את הסיסמה.
- צור קשר עם השותף שלך ובקש מהם להעביר לך את הרישיון שקיבלו מ k9.
- קישור להורדת המסנן http://www1.k9webprotection.com/getk9/download-software
- המשך בהתקנה של k9 באמצעות הרישיון שקיבלת.
- במהלך ההתקנה, הזן סיסמה אקראית שאתה לא תזכור. או בקש מהשותף לעשות לך את הסיסמה.
- על השותף להגדיר את ההגדרות במסנן.
אם אי פעם תצתרכו שינוי בהגדרות של המסנן, הנה מה לעשות
- בקשו ממי ששומר לכם את הסיסמה (השותף או שמור-עיניך) להיתחבר למחשב שלכם עם תוכנת שליטה מרחוק לשינוי ההגדרות במסנן.
- הורידו והתקינו במחשב שלכם את תוכנת השליטה מרחוק teamviewer
- שילחו לשותף את המספר הזיהוי ואת הסיסמה של teamviewer כדי שהוא יוכל להיתחבר אליכם, כשהשותף מחובר אליכם אז יש לו שליטה מלאה על המחשב שלכם.
- יש ב teamviewer צ'אט שדרכו תוכלו להיתכתב.
- כשהשותף מחובר אז הוא יכניס את הסיסמה וישנה את ההגדרות שביקשת.
למכשירים ניידים
בלאקברי
נעילת הדפדפן :
"שמור-עיניך" מציע יישום בחינם עבור
בלקברי שנועל את הדפדפן שלך (וכל יישום אחר שברצונך לחסום). האפליקציה שולחת את הסיסמה
לשמור-עיניך להחזיק בשבילך.
תוכנה זו רק בשביל בלאקברי עם פלאטפורמה 5 ומעלה
להורדת היישום בעברית ישירות לבלאקברי, ראה דף זה לקבלת פרטים נוספים.
everylock - תוכנה לחסימת הדפדפן
לקנית היישום כנסו בדפדפן של בלאקברי לקישור הבא: http://appworld.blackberry.com/webstore/content/18276?lang=en (מחיר: 1.99$)
השתמש בתוכנה כדי לנעול את הדפדפן והמסנג'ר. בקש מרב או חבר להקליד את הסיסמא ושהם ישמרו לך אותו.
סינון
ג'י-נט מובייל (jnet-mobile)
אתר החברה: http://jnetmobile.com
לאייפון, אייפאד ואייפוד-טאטצ'
סינון
אפשרות 1: הורידו את הדפדפן החינמי של k9 והתקינו אותו על האייפון.
להורדת הדפדפן: http://itunes.apple.com/us/app/k9-web-protection-browser/id407657840?mt=8
הוראות באנגלית: http://www1.k9webprotection.com/support/set-idevice-restrictions
לחסימת הדפדפן סאפארי ויוטיוב, ועוד
השתמש בבקרת-הורים באייפון לנעול את הדפדפן סאפרי, ויו-טיוב וכו'. שחבר או רב יעשה וישמור על הסיסמה של בקרת-הורים.
להוראות מפורטות לחץ כאן.
אנדרויד
סינון השגחה ופיקוח
1. שחבר או רב יפתח לכם חשבון ב norton safety minder (זה חינם)
2. א"כ הורידו את היישום norton safety minder app לפלאפון מחנות היישומים של אנדרויד
באם בעתיד תרצו לעשות איזה שינויים להגדרות המסנן, החבר יכול להכנס לחשבון norton safety minder מכל מחשב ולשנות לכם את ההגדרות.
3. היישום הזה norton safety minder הוא רק מסנן את הדפדפן של אנדרויד, אז חייבים להוריד מהנייד כל דפדפן אחר כמו אופרה או דולפין, כדי להיות באמת שמורים צריך גם לנעול את חנות היישומים של אנדרויד כדי שלא תוכלו להוריד דפדפן שלא יהיה מסונן, כדי לנעול את חנות היישומים, קנו את +smart app protector מהקישור הזה ושהחבר או רב ישמור לכם את הסיסמה (צריך כרטיס sd בפלאפון כדי להתקין את smart app protector+)
הודעה: אנחנו כל הזמן מתעדכנים בישומים חדשים, אתם מוזמנים לחזור לבדוק אותנו לעדכונים.
המלצות נוספות
אם הפילטר לא חוסם את כל האתרים הלא נאותים, עליכם לשקול בקפידה את הסיבות לגלישה בכל אתר שאתם מבקרים בו. התחילו לזהות את קולו הערמומי של היצר הרע/ההתמכרות. אם מדובר באתר חדשות, בדקו עם עצמכם מה גורם לכם לרצות לקרוא דווקא את המאמרים שאתם קוראים. אם הסיבה היא שהאתר או המאמר עוסקים בנושאים לא ראויים (אופנה, מפורסמים, או ידיעות חדשותיות העוסקות בהתנהגויות לא מוסריות); או אם הנושאים האלו עלולים להופיע שם, והיצר הרע/ההתמכרות רוצה שרק תוודאו את זה, אז עליכם ללמוד להתאפק ולא ללחוץ על הקישורים. באופן כללי, חשוב להגביל את מספר האתרים שבהם אתם מבקרים ולצמצם אותם לרשימה קצרה, כשאתם בודקים את עצמכם כל פעם שאתם חשים את הצורך לבקר באתר שלא נמצא ברשימה.
אנחנו ממליצים מאוד להתקין פילטרים חזקים, החוסמים כל אתר שנוי במחלוקת. וכמובן, רמת ההגנה הטובה ביותר היא "רשימה לבנה", שמשמעותה היא שכל האתרים חסומים, מלבד אתרים מוגדרים שאפשר לבקש מהספק לפתוח, או כאלה שהחברה כבר בדקה והכניסה לרשימה הלבנה. אם רמת הרשימה הלבנה לא מתאפשרת בשל צורכי פרנסה, יש להציב את הפילטר לכל הפחות על מצב ההגנה הגבוה ביותר האפשרי, גם אם פירוש הדבר הוא פחות בידור.
חשוב להבין כי מטרת הפילטר היא רק לשמור את הדברים "מחוץ לטווח ראייה ומחוץ לתודעה". הפילטר לא יעלים לגמרי את אפשרות הגישה לחומרים לא נאותים. אדם נחוש דיו ימצא דרכים לעקוף את הפילטרים, וגם אם לא, הוא תמיד ימצא דרכים אחרות להגיע לחומר לא ראוי. בסופו של דבר, השינוי מוכרח לבוא מבפנים, עם רצון אמיתי להפסיק את התאווה (בחלק 2 יש הרחבה על הדרכים להגיע לרצון הזה).
הפילטר מתפקד כתזכורת, בדומה למה שחז"ל מספרים לנו על פלטי בן ליש (ששאול המלך נתן לו את אשת דוד). פלטי בילה כל ערב לבדו עם מיכל (שחז"ל מספרים שהייתה אחת הנשים היפות ביותר), אך הוא מעולם לא מעד, בזכות חרב שהניח ביניהם. הפילטר מתפקד כמו החרב – אבל הוא לא יעצור אתכם לגמרי אלא אם תרצו שהוא יעצור אתכם. אבל מכיוון שלוקח זמן רב ללמוד לוותר על התאווה, כדאי להפעיל פילטר חזק תמיד. כי אם לא תצליחו להוציא את החומרים המפתים מטווח השגה, לא תצליחו לצאת מהמעגל האכזרי של ההתמכרות ולהתחיל בתהליך ההחלמה.
דרך מצוינת נוספת לוודא שאנחנו שומרים את עינינו בעת גלישה היא להעמיד את המחשב במקום מרכזי וגלוי בבית, כמו הסלון, וכן להקפיד לא לגלוש כשאין איש בבית.