אכילת שני תבשילין בסעודה המפסקת

נכתב על ידי אריאל אליעזר, 21/7/2010

 בסעודה     המפסקת    של    ערב    תשעה  באב    אסור    לאכול    שני  תבשילין,   וצריך    לברר    מהו    תבשיל    לעניין  זה.

נראה  שאדם     המכין    לסעודה  המפסקת    חמין,    (המכונה    גם   טשולנט,    מובן  מאליו  שמדובר  כאן    כאשר    החמין    פרווה,   משום    שחמין    בשרי  אסור    באכילה   בתשעת  הימים)   החמין    נחשב  לתבשיל  אחד    בלבד,   ולא אומרים כאן   שנחשב    לשני  תבשילין,   כיון    שהחמין    מורכב  מתפוחי    אדמה,   שעועית,  ואולי    עוד    מאכלים,      משום    שהבישול    של   התפוחי    אדמה    והשעועית   בסיר    אחד   הופך    אותם    לתבשיל  אחד,       וזה  אפילו    בשני  מאכלים    שאין  הדרך  לבשל  אותם יחד בסיר  אחד,  ובכל  זאת  אדם  בישל  אותם יחד  בסיר  אחד,    קל וחומר   לשעועית   ותפוחי     אדמה     שדרך   העולם    היא    לבשל   אותם   יחד  בסיר    אחד  ולהכין מהם  חמין.

אבל  אם   בישל  את  התפוחי    אדמה  והשעועית    בשני   סירים  שונים,  ולאחר  הבישול    שם   את  שני  התבשילין   בצלחת    אחת-     עדיין      זה  נקרא    שני    תבשילין    ,  והצלחת   לא הופכת   אותם   לתבשיל  אחד,     רק   הבישול    יחד    בו  זמנית   הופך    שני    מאכלים    שונים   לתבשיל    אחד.  

להקדשת החידוש (בחינם!) לעילוי נשמה, לרפואה ולהצלחה לחץ כאן

חולק? מסכים? יש לך מה להוסיף? חווה דעתך על החידוש!
דיונים - תשובות ותגובות (0)
טרם נערך דיון סביב חידוש זה