אפית מצות במושב גבעת יערים- מסורת תימן
10/4/2016
אצל משפחת משולם במושב גבעת יערים,
סבתא מרים לשה את הבצק ומרדדת אותו.
ואליצור מותח אותו על ה"מחבזה"
(העשויה מקלעת קנים עטופה בגופיות ישנות)
כל מצה הוא מסמן בשנץ בצק-
שנץ אחד-לכהנים
שניים-ללויים
ושלושה לישראל.
הפעילות מתבצעת בזריזות, כדי שהצק לא יחמץ ומלווה בשירה:
"מצה משומרה לא תחמץ" במבטא תימני.
להקדשת החידוש (בחינם!) לעילוי נשמה, לרפואה ולהצלחה לחץ כאן
דיונים - תשובות ותגובות (0)